Chiar si ultimii pasi, tot pe-afara

Nu e Amsterdam deci nu au probleme cu suprafata construibila. Ba dimpotriva Delft e o localitate in care dezvoltarea urbanistica s-a facut exclusiv pe orizontala. Aveau deci loc sa faca o scara interioara pentru apartamentele de la etaje. Ar fi fost impropriu insa pentru o natie care traieste in bataia unui vant nemilos dinspre Atlantic si intr-o localitate in care vanzarea produselor fabricate se facea direct in strada, sa faca o scara interioara.

Iar bicicletele nu stau in hol sau in debara, sunt asezate la intrarea in curtea interioara a complexului de cladiri, cum le sade bine..

Delft e un oras recunoscut pentru ceramica sa, ceramica albastra de Delft, care realmente confera produselor un iz de poveste, indiferent ca sunt o cana, o farfurie, o vaza sau un bibelou. Avand statut de oras inca din 1246, Delft a fost ales ca resedinta pentru Casa de Orania pentru ca era unul din orasele avansate ale Olandei, fiind echipat cu ziduri de aparare necesare pentru a putea servi drept cartier general. In 1654 Delft a devenit si sediul Companiei Olandeze a Indiilor de Est care a detinut monopolul comertului dintre Asia si Europa. Acest comert sta la originea ceramicii albastre de Delft.

Reclame