Scoala de calarie, biserica apoi birouri sunt destinatiile cladirii aici de față. Nu in acelasi timp ci pe rand. Regele William al II-lea al Olandei a cerut ridicarea acestei cladiri, fapt care s-a concretizat prin darea ei in folosinta in 1840 (el a domnit intre 1792 si 1849). Modul de utilizare in acele vremuri: scoala de calarie. Stilul neo-gotic a fost cerut expres de rege dupa ce a ramas impresionat de acesta in timpul vizitelor sale in Anglia.

Haga

De Willemshof, in Haga

In 1863 cladirea si-a schimbat destinatia, fiind convertita in biserica. Si nu a ramas o biserica oarecare, ambele fiice ale regelui William al III-lea, Juliana şi Wilhelmina, fiind botezate aici. Biserica a fost inchisa dupa 100 de ani, in 1962, cristelniţa si o parte din bunuri fiind transferate la capela Pacii din Haga, altele fiind duse la Biserica Sionului din Haarlem.

In 1971 cladirea a fost demolata, mai putin fațada, si in locul ei a fost ridicata o cladire de birouri, denumita „De Willemshof” si inaugurata de regina Beatrix a Olandei. Destinatia actuala: sediu pentru Asociatia municipalitatilor olandeze ca utilizator principal si pentru alte asociatii mai mici: asociatia primarilor din Olanda, asociatia secretarilor municipali din Olanda, din aceastea.

Reclame