Pe scurt: Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, ediţia a XI-a, cea mai importantă expoziţie bisericească ortodoxă din Europa se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti, în perioada 16-18 iunie 2011. Programul de vizitare este 10:00-18:00 iar intrarea este liberă.

Acum pe indelete: Peste 90 de producători de obiecte bisericeşti din 7 ţări (Australia, Italia, Germania, Grecia, Belarus, Ucraina si România) expun icoane ferecate în aur şi argint, catapetesme şi scaune arhiereşti, maşini de brodat cu soft bizantin, carte şi revistă creştină. Ţara invitată este Grecia, de unde participă 10 expozanţi.

Din Australia participă cel mai mare atelier de veşminte ortodoxe din lume. Faimoasele veşminte de la Riza, cu broderie creştină tradiţională vor putea fi admirate şi achiziţionate. Un veşmânt complet poate depăşi 5.000 de euro.

Nu lipsesc clopotele acţionate prin GPS şi comandate de pe telefonul mobil al preotului. Va fi prezent şi pianul cu clopote care costă 100.000 euro şi reproduce orice melodie.

Vizitatorii pot cumpăra suveniruri şi decoraţiuni creştine pentru interior din Grecia, Belarus şi Ucraina, si vor putea admira în premieră o biserică realizată din covoare ţesute, cu model bizantin.

Sfântul Munte Athos este reprezentat de Manastirea Mikra Aghia Anna, care aduce tămâie naturală rară, produsă în cantităţi mici în atelierul propriu.

Manastirea Sf. Cruce din Oradea expune veşminte unicat, ţesute în atelierele mănăstirii. Vor fi expuse icoane unicat în lume, lucrate integral din fir de pai.

Nu in ultimul rand, renumitul grup de psalţi „Tronos” al Patriarhiei Române va susţine zilnic la ora 13:30, recitaluri cu cele mai cunoscute piese bizantine.

Reclame