Cel mai abrupt montagne-russe din lume e pe cale sa-si traiasca momentul inaugural, mai exact pe 16 iulie cand, parcul de distractii Fuji-Q din Japonia deschide cea mai noua fabrica de adrenalina pura: Takabisha. Cu muntele Fuji in fundal, trenuletul Takabisha se va da de 7 ori peste cap de-a lungul a mai mult de 1000 de metri de sine si cel mai important va cadea in gol 43 de metri in cea mai abrupta sectiune de montagne-russe din lume si care va da o senzatie de cadere printr-un cilindru transparent. Cel putin pana la urmatorul proiect de o astfel de anvergura.

Caderea intr-un unghi de 121° va fi cireasa de pe tort, calatorii trenuletului zburand practic cu viteze de pana la 100 de kilometri pe ora. De vazut cat de amara va fi insa cireasa la final caci „cursa” va dura fix 112 secunde.

Takabisha-

La inaugurare vor participa si oficialii Guiness Book pentru confirmarea recordului, acestia fiind obisnuiti cu drumurile la Fuji-Q, parcul de distractii mai avand 14 recorduri doborate la activ cu punctele sale de distractie. Iata mai jos imagini realizate de-a lungul constructiei lui Takabisha, cel putin pentru muntele Fuji daca santierul nu va atrage. Si muzica faina pregateste evenimentul.

Anunțuri